fredag 12 januari 2018

Boksläpp 2018 | Tema: Mångfald (del 1)

Förra året läste jag jättemånga böcker som föll under kategorin mångfald, detta då jag tycker att det är viktigt och därtill även mycket intressant och roligt att läsa om böcker som berör mångfald. Mångfald kan innefatta många olika områden, så som HBTQ+, etnicitet, religion och så vidare. Jag har kollat in några böcker med mångfald, vars boksläpp kommer allt närmare och ville därför dela med mig av dem till er.


Love, hate & other filters av Samira Ahmed
En brännande #OwnVoices komma i ålderd debut där en indisk-amerikansk muslimsk tonåring konfronterar islamofobi och en verklighet som hon inte kan förklara eller undkomma. Amerikanska födda sjuttonåriga Maya Aziz slits mellan två världar. Det är den rätta som hennes föräldrar förväntar sig av sin goda indiska dotter: närvara vid ett kollegium nära deras förorts-Chicago-hem och bli ihopparad med en äldre muslimsk pojke, som hennes mamma anser vara "lämplig". Och sen är det hennes drömmars värld att börja i en filmskola och bo i New York City - och kanske (bara kanske) försöka bli tillsammans med en pojke som hon har känt till på avstånd sedan grundskolan, en pojke som äntligen hamnar i hennes bana i skolan. Det finns också den verkliga världen, bortom Mayas kontroll. Efter att ett skrämmande brott har begåtts hundratals mil bort, vänds hennes liv upp och ner. Samhället hon har känt till sedan födseln blir oigenkännlig; grannar och klasskamrater konsumeras av rädsla, trångsynthet och hat. I slutändan måste Maya hitta styrkan inom sig för att bestämma var hon verkligen hör hemma. 

Release datum: 16 januari

Let's talk about love av Claire Kann
Alice hade planerat hela sommaren. Non-stop bufféer som du kan äta medan hon kör ett maraton av hennes favorit-tv-program (bästa kompisar ingår helt) med den minsta volymen av vuxna - arbeta på biblioteket för att betala hennes andel av hyran. Det enda som saknas från hennes perfekta plan? Hennes flickvän (som gjorde slut när Alice bekände att hon är asexuell). Alice är klar med dejtande - nej tack, passaera inte gå, stick en gaffel i henne, klar. Men då möter Alice Takumi, och hon kan inte sluta tänka på honom eller rom com-romantiken hon inte frågade om (osäkerhet, fjärilar och swoons, åh min!). När hennes lyckliga sommar tar en oväntad tur och Takumi blir hennes riddare med en skinande biblioteksmedlemsemblem (nära nog), måste Alice avgöra om hon är villig att riskera sin vänskap för en kärlek som inte kan återges eller förstås.

Release datum: 23 januari

 I am thunder av Muhammad Khan
"Femtonåriga Muzna Saleem, som drömmer om att vara författare, kämpar med sina kontrollerande föräldrar som bara bryr sig om att hon studerar för att bli läkare. Tvingas flytta till en ny skola i södra London efter att hennes bästa vän har skämts ut i en skandal, Muzna inser att mobbarna kommer att följa henne vart hon än går. Men att bestämma sig för att stå och möta dem istället för att kämpa för sin instinkt att försvinna är hårdare än det ser ut när det finns fördomar överallt du vänder dig. Tills dess att den vackra och självförtroliga Arif visar ett intresse för henne, och uppmuntrar Muzna att utforska sin frihet.


Men Arif döljer sina egna hemligheter och, tillsammans med sin bror Jameel, börjar han påverka Muzna med sin extrema utsikt av världen. Eftersom hennes nya frihet börjar försvinna, är Muzna tvungen att ifrågasätta allt omkring henne och göra ett hemskt val - håll tyst och förråda sig, eller tala ut och förråda sitt hjärta?

Relase datum: 25 januari


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...