torsdag 9 augusti 2018

Recension av I egna händer

Författare: Cecilia Sahlström
Antal sidor: 336
Förlag: Bokfabriken, ett stort tack till dem för detta recensionsexemplar!
Finns hos: Adlibris / Bokus

Goodreads beskrivning
De blåvita banden på Västra Sommarstadens koloni område står i bjärt kontrast till höstens varma färger.

En man är funnen död. Mördarens tillvägagångs sätt känns på samma gång impulsivt som beräknande. Kommissarie Sara Vallén vid Lundapolisen som bara dagar tidigare vittnat mot den man som misshandlat henne ska i tomheten som vittnesmålet lämnat efter sig hitta kraft att utreda mordet.

Den mördade visar sig vara en socialsekreterare. Hans krets beskriver en svärmorsdröm: empatisk, soci al, lojal och klok. Men Sara anar oråd. Ingen människa kan vara så änglalik. Och om han så vore varför skulle han då ha mördats? Ju djupare polisen gräver i mannens relationer, desto mörkare hemligheter kommer i daga.

Cecilia Sahlström använder sina erfarenheter från polisyrket och socialtjänsten för att göra upp med djupt rotade fördomar. I egna händer är den andra boken om kommissarie Sara Vallén och inspektör Rita Anker. Sahlströms debut, Vit syren, blev väl mottagen som en drabbande och trovärdig kriminalroman.


Mina åsikter
Precis som Sahlströms tidigare bok så är den här riktigt spännande och välskriven. I och med att såväl person-som miljöbeskrivningarna är så bra gjorda så kan man som läsare skapa sig sina egna bilder och därmed se allting framför sig. Den här boken var riktigt spännande och jag fullständigt bara flög igenom boken. Hela boken var väldigt mystisk och det var svårt att veta vad som komma skulle. Fallet som vi får ta del utav i den här boken var riktigt spännande och när man väl trodde sig veta vem som var mördaren så kom man fram till att man hade fel ännu en gång. En riktigt spännande och välskriven bok med andra ord.

Mitt betyg
Boken får 4 av 5 stjärnor i betyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...