lördag 25 november 2017

Recension av Before she ignites

Författare: Jodi Meadows
Antal sidor: 481
Serie: Fallen isles trilogy, bok 1 av 3 (bok två är beräknad till 2018)
Finns hos: Bokus / Adlibris

En översättning av goodreads beskrivning

Innan.
Mira Minkoba är the Hopebearer. Sedan dagen hon föddes har hon blivit tillsagd att hon är speciell. Viktig. Perfekt. Hon är känd över the Fallen isles, inte bara för hennes skönhet, men för Mira-fördraget som namnges efter henne, ett fredsavtal som förenade de sju öarna mot sina fiender på fastlandet. Men Mira har aldrig känt så perfekt som alla säger. Hon räknar tvångsmässigt. Hon kämpar med förödande ångest. Och hon är alldeles för intresserad av drakar för en tjej i hennes rang.  

Efter.  
Sedan upptäcker Mira en explosiv hemlighet som utmanar allt hon och fördraget står för. Förrådd av de människor hon ägnat sitt liv till att betjäna, bli Mira dömd till the Pit-det dödligaste fängelset på the Fallen isles. Där skulle en grym vakt göra vad som helst för att upptäcka den hemlighet hon skulle dö för att skydda. Mira måste inte längre se över dem som förrådde henne, Mira måste lära sig att överleva på egen hand och ta reda på de mörka sanningarna om the Fallen isles - och hon sig själv - innan hela hennes värld börjar kollapsa. 

Mina åsikter
Jag hade verkligen sett fram emot att läsa den här boken då jag verkligen gillade My Lady Jane, som Meadows var med och skrev tillsammas med två andra författare. Men Before she ignites blev minst sagt en stor besvikelse! Jag hade sett fram emot att läsa om coola drakar, men drakarna är knappt med någonting. 80% av berättelsen utspelar sig i ett fängelse, där inte mycket alls händer och fångar därmed inte alls mitt intresse. Och vad ska jag egentligen säga om huvudkaraktären Mira Minkoba? Hon är tjejen som fick ett fredsavtal döpt efter sig och vars enda funktion och användbara egenskap är det faktum att hon är såååå vacker och hennes utseende är så perfekt hela tiden. Men när Mira får problem och hon får diverse skador i ansiktet och hennes vänners liv är i fara, vad oroar hon sig för i första hand? Jo att hennes ansikte nu är förstört och det faktum att hennes mamma inte längre kommer att se henne som den perfekta dottern då hon inte längre kan betraktas som vacker. Kan ju säga att jag var trött på karaktären Mira inom 10 sidor av denna bok. Det enda som Mira har till sin fördel är det faktum att hon har ångest, vilket hon försöker hantera genom att räkna. Det tyckte jag ändå var en bra representation (jag har också haft panikångestattacker vid diverse tillfällen) och det var intressant att läsa om en karaktär med just detta, då man inte stöter på det speciellt ofta. Men i det stora hela var det här en bok jag verkligen kämpade för att ta mig igenom och jag fastnade inte alls för handlingen eller karaktärerna. Kommer definitivt inte att fortsätta läsa denna serie.
Mitt betyg
Boken får 1,5 av 5 stjärnor. 

2 kommentarer:

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...