fredag 10 november 2017

Recension av Harry Potter och fången från Azkaban (illustrerad)

Författare: Jim Kay
Illustratör: Jim Kay
Antal sidor: 325
Serie: Harry Potter, bok 3 av 7
Finns hos: Adlibris / Bokus

Adlibris beskrivning
De fantastiska, och makalöst framgångsrika, böckerna om Harry Potter har sålt i hundratals miljoner exemplar världen över. Den föräldralöse pojken som visar sig vara en trollkarl tog världen med storm, och lämnade ingen oberörd. Böckerna har blivit klassiker, och de fortsätter att förtrolla nya generationer.

2015 inleddes det stora projektet med att illustrera de sju böckerna i fyrfärg. Och tisdagen den 3 oktober är det dags för bok nummer tre i serien; Harry Potter och Fången från Azkaban att komma ut i detta stora, generösa format med illustrationer av Jim Kay.


Mina åsikter
Det här har alltid varit min favoritbok i serien, då vi äntligen får träffa på karaktärer så som Remus Lupin och Sirius Black, vi får även för första gången ta del utav marodörkartan, vilket bara gör det hela ännu roligare och mer spännande. Sen det faktum att Jim Kays illustrationer är helt fantastiska gör inte direkt saken värre. Det finns en del oerhört vackra bilder på till exempel hippogrifferna (som helt klart var en av mina favoritbilder), men även bilder på diverse karaktärer som till exempel professor Lupin. Nog för att den här boken alltid kommer få mig att vilja fortsätta läsa, men tack vare dessa bilder så vill jag fortsätta för att ta reda på hur Kay har tolkat saker och ting i berättelsen. Och jag kan lova att du kommer inte bli besviken! Kay är dessutom oerhört noga med att allting skall stämma överens med de beskrivningar som J.K Rowling ger av saker och ting i sina texter, vilket gör att man verkligen känner att allting "stämmer".

Mitt betyg
Boken får 5 av 5 stjärnor i betyg.

2 kommentarer:

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...