torsdag 29 september 2016

Recension av Den ökända historien om Frankie Landau-Banks

Bilden är lånad från goodreads.
Författare: E. Lockhart
Antal sidor: 290
Finns hos: Bokus / Adlibris

Goodreads beskrivning
Frankie Landau-Banks har förändrats under sommarlovet. När hon till hösten kommer tillbaka till sin internatskola blir hon tillsammans med den populära Matthew Livingston.

I Matthews sällskap får Frankie en ny social status och nya vänner, men hon träder också in i en värld full av hemligheter. Hon får nys om att Matthew är med i ett hemligt sällskap, ett sällskap där bara killar är välkomna.

Frankie vägrar låta sig nedvärderas på grund av sitt kön. Hon vet att Matthew ljuger och undanhåller saker för henne. I tysthet börjar hon därför smida planer för att visa att hon är smartare än killarna.
 

Mina åsikter
Jag hade hört väldigt mycket positiva saker om denna bok innan jag läste den så jag hade rätt höga förväntningar på den. Sen så brukar jag i allmänhet gilla böcker som utspelar sig på boarding-schools och typ high-schools i allmänhet. Visst var den bra, men jag kände aldrig att jag riktigt fastnade för karaktären Frankie, som jag stundtals faktiskt störde mig lite på. Samtidigt som hon var klipsk och väldigt påhittig, något jag uppskattade. Jag gillar och uppskattar det faktum att bokens fokus ligger på feminism, gamla föråldrade traditioner och Frankies strävan efter att förändra detta och så vidare, något som alltid är positivt i en bok enligt mig. Men jag gillade inte riktigt bokens upplägg, det faktum att författaren ibland "pausade" berättelsen för att förklara hur Frankie tänkte och resonerade störde mig i läsandet och det kändes som om att boken i och med detta inte fick ett sådant flyt som den annars hade haft och behövt för att jag skulle gilla boken mer.

Mitt betyg
Boken får 3 av 5 stjärnor.

2 kommentarer:

  1. Tyckte också om den feministiska tonen i boken :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är alltid kul och intressant när det finns med en sådan ton i böcker :)

      Radera

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...