onsdag 21 september 2016

Veckans bokbloggsfråga-vecka 38

Veckans bokbloggsfråga från Barnboksbloggen lyder som följande: Vad föredrar du – att välja sådana böcker som du vet att du kommer att tycka om eller att läsa varierat för att utmanas i din läsning? Föredrar du alltså att läsa en genre du är van vid eller väljer du hellre nya genrer? Gillar du att prova böcker från för dig nya världsdelar eller böcker som handlar om för dig nya ämnen, eller föredrar du det hemtama som du vet är säkra kort? 
Det är klart att man kanske ibland känner för att köra lite "safe" ibland och läsa en genre eller en författare som man vet att man brukar tycka om. Och för det mesta så läser jag nog rätt så mycket inom samma genrer, då man som sagt vet vad man tycker om och vad man inte riktigt fastnat för. Men i vissa fall kan det ju faktiskt vara att man ännu inte lyckats hitta den rätta författaren inom en viss genre. Men det kan även vara kul att lite då och då testa på något nytt. Det senaste året har jag faktiskt börjat läsa en hel del deckare (läste i princip aldrig deckare innan) så där har jag definitivt hittat en ny genre som jag tycker om väldigt mycket. Något som säkert hände då deckare är typ det enda min mamma läser, så jag har en del böcker att låna därifrån med andra ord. Sen så kan jag även tycka att det kan vara lite roligt när man blir tillfrågad om man vill få ett recensionsexemplar inom en genre som man inte brukar läsa (i detta fall var det sci-fi) som jag sen tyckte var jätteintressant och en bra läsupplevelse. Det öppnar verkligen upp ens ögon för något nytt, vilket alltid är roligt.

8 kommentarer:

 1. Det blir så mycket roligare när man läser en bok och verkligen tycker om den, fast den kanske inte tillhör en genre som man är van :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis! Då kan man läsa ut en bok på hur kort tid som helst!

   Radera
 2. Jag gillar att läsa bra böcker och tycker det är jobbigt att försöka ta mig igenom en bok jag inte alls gillade (jag läser ut alla böcker jag börjar)Tror det är därför jag mest läser säkra kort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser också alltid till att läsa ut alla böcker oavsett hur lite jag tycker om dem så jag håller helt med dig! Då kan det vara bra med säkra kort! :)

   Radera
 3. Kul fråga. Här är mitt svar: http://tonica.dreamwidth.org/129543.html

  SvaraRadera
 4. Vad kul att få upptäcka en ny genre som man gillar :)

  SvaraRadera

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...