onsdag 16 november 2016

Filmrecension: Miss Peregrine's home for peculiar children

Regissör: Tim Burton
Inspelningsår: 2016
Skådespelare: Eva Green, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson, Judi Dench, Rubert Everett mfl. 
Finns hos: Cdon.com (går att förboka)
Baserad på: Ransom Riggs bok: Miss Peregrine's home for peculiar children

En översättning av cdon.coms beskrivning
När Jacob upptäcker ledtrådar till en gåta som sträcker sig över tiden, han finner Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Men faran fördjupas när han får veta invånarna och lär sig om deras särskilda befogenheter.

Mina åsikter
Jag var så sjukt taggad på att se filmen efter dess att jag läst ut boken med samma namn. Boken var superbra, men jag kände inte riktigt att filmen levde upp till förväntningarna. Det var alldeles för mycket som hade förändrats manliga bikaraktärer blev kvinnliga, barnen bytte krafter med varann, vissa krafter utvecklades och blev mycket mer än de egentligen var, kärlekshistorier lades till respektive togs bort. Avgörande och spännande händelser var borttagna ur filmen. Slutet vet jag inte ens vad de sysslade med, allt var omgjort och en massa delar var tillagda för det skulle väl se coolare ut och vara mer intressant, jag vet inte. Jag känner att jag förmodligen hade gillat filmen mycket mer om jag inte hade läst boken innan (precis som vanligt), men filmen levde alltså inte upp till mina förväntningar. Men jag tyckte dock att det var rätt kul att få se alla barnen och deras krafter få komma till liv i filmen.

2 kommentarer:

  1. Låter verkligen som att de har gjort om det mesta från boken till filmen :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Det var lite tråkigt tycker jag! Men om man till skillnad från mig klarar av att bortse från vad som hände i boken och bara se filmen för vad den är då tror jag ändå att man skulle gilla den :) Så jag skulle ändå säga att det är värt att ge filmen en chans :)

      Radera

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...