tisdag 15 november 2016

Läslista, ja eller nej?

Som ni vet har jag precis påbörjat ett försök med att ha en TBR-JAR för att få ner antalet hyllvärmare, vilket ni kan läsa mer om HÄR!! Men nu ger jag mig alltså på ytterligare ett sätt för att förbättra min läsning. Det finns hur många anledningar som helst till mitt nya initiativ, men först tänker jag förklara hur och sedan varför. Det jag har jobbat med de senaste dagarna är alltså att försöka göra listor över vilka tre böcker jag skall försöka läsa varje vecka, samt vilka böcker jag skall försöka få läst respektive månad. Sedan så har jag även valt att sätta in en "kolumn" med extra- läsning för att det ibland kan vara skönt att få läsa lite vad man känner för just i stunden. Jag har de senaste två veckorna ändå gjort mentala listor, så varför inte skriva ner dessa och dra nytta av dem? Anledningarna till dessa listor är alltså för att:

1. Förhindra att böcker blir liggandes bland mina olästa böcker för länge.
2. Lättare att få in rutin på att faktiskt läsa klart serier lite då och då (händer i princip aldrig så som det ser ut nu)
3. Undvika lässvackor genom att hela tiden variera genrer och författare.
4. Bra att veta om när jag skall läsa vad för att undvika att jag påbörjar ännu fler böcker som sedan bara blir liggandes.
5. Ett försök till att motivera mig att läsa mer, alltså försöka hålla ner antalet böcker på min TBR-lista. 
6. Läsa ut recensionsexemplar snabbare och därmed kunna få upp en recension av dem fortare på bloggen. 

Det är inte tänkt som så att jag MÅSTE läsa de tre nämnda böckerna varje vecka, utan mer ett mål att försöka läsa så mycket som möjligt i dessa böcker under den veckan. Hinner jag inte läsa klart böckerna under veckan så fortsätter jag naturligtvis med de böckerna veckan efteråt och nästkommande böcker flyttas därmed automatiskt ett steg bakåt. Som ni märker så är punkterna för positiva anledningar till denna lista rätt så lång och jag hoppas verkligen att dessa listor skall hjälpa till med samtliga punkter. Men detta är alltså bara ett pilot-försök så vi får väl se hur det går om jag märker att det leder till lässvackor eller på andra sätt inte fungerar som planerat så kommer jag ju naturligtvis att sluta med detta eller möjligtvis göra om det något. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...