onsdag 16 november 2016

Veckans bokbloggsfråga- vecka 46Hur länge har du bokbloggat? Vad var det som fick dig att börja? Har du några tips att ge till de nya bokbloggarna, kanske finns det något du ångrar att du gjort eller inte gjort under årens lopp eller har du kommit på några smarta knep som du önskar att du visste redan när du började blogga? Jag har bokbloggat sedan april 2015, vilket var då som jag verkligen började läsa ännu mer än förut, vilket dock verkligen inte kan mäta sig med hur många böcker jag läser i månaden för nuvarande. Jag började bokblogga då det inte är så många i min närhet som faktiskt läser överhuvudtaget, vilket gjorde att jag ville hitta fler människor som älskar att läsa. Samt att jag därmed hoppades på att kunna diskutera olika böcker, hitta folk som intresserar sig för samma fandoms som jag gör. Allmänt boksnack helt enkelt. Som tips skulle jag säga att det är viktigt att kolla upp olika bloggportaler innan man startar sin blogg. För jag gjorde nämligen misstaget att starta min blogg på bloggo, vilket innebar att mina inlägg automatiskt delades på endast ETT ställe där det inte var så mycket trafik. Jag kunde inte göra speciellt mycket på den bloggen, vilket gjorde att bloggen såg rätt amatörmässig ut. Samt att jag endast kunde publicera 500 inlägg, efter det var man antingen tvungen att betala en väldans massa pengar som jag inte hade lust att lägga ut eller att sluta helt enkelt. Vilket gjorde att jag endast publicerade bokrecensioner, vilket i det långa loppet inte är direkt superkul att läsa som läsare. Så kolla upp olika bloggportaler för att på så sätt hitta det som passar dig och din bloggidé bäst, vilket i sin tur kommer hjälpa dig att komma i kontakt med en massa andra människor som älskar samma sak som du, vilket alltid är jättekul. Ett annat tips är att försöka göra sig sedd på flertalet olika sociala medier som du kopplar till din blogg, på så vis gör du dig mer hörd och du får därmed möjligheten att diskutera en massa olika bokrelaterade saker med ännu fler människor. En win, win situation med andra ord. Och sist men inte minst: Blogga för att du tycker att det är kul!

6 kommentarer:

 1. Det viktigaste är såklart att blogga för att det är är kul! :) En av anledningarna till att jag började blogga var ju för att hitta likasinnade :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis! Annars är det ju ingen mening med det! Kul! så tänkte jag med! Tänk vad mycket man kan åstadkomma med hjälp av internet och en blogg ^_^

   Radera
 2. Vilken dålig portal :/ ja man ska blogga för att det är roligt inte att det ska vara ett måste!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur! men jag har i alla fall lärt mig av mina misstag :P Nej precis! Då blir det mer som en bestraffning typ ju!

   Radera
 3. Vilken märklig bloggplats. Blogspot tycker jag är enkelt och fin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja minst sagt! :P Det är så det blir när man inte kollar upp saker och ting xD Ja, det håller jag med dig om! Blogspot är mycket bra :)

   Radera

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...