lördag 26 november 2016

Recension av Harry Potter och hemligheternas kammare (illustrerad utgåva)

Författare: J.K Rowling
Illustratör: Jim Kay
Antal sidor. 258
Originaltitel: Harry Potter and the chamber of secrets
Serie: Harry Potter, bok 2 av 8
Finns hos: Bokus / Adlibris

Goodreads beskrivning
Sommarlovet är äntligen över! Harry Potter har längtat tillbaka till sitt andra år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Men hur ska han stå ut med den omåttligt stroppige professor Lockman? Vad döljer Hagrids förflutna? Och vem är egentligen Missnöjda Myrtle? De verkliga problemen börjar när någon, eller något, förstenar den ena Hogwartseleven efter den andra. Är det Harrys fiende, Draco Malfoy, som ligger bakom? Eller är det den som alla på Hogwarts misstänker – Harry Potter själv? 

Mina åsikter
Harry Potter och hemligheternas kammare har alltid varit den Harry Potter-bok som jag tyckt minst om, vilket inte är att säga lite med tanke på hur bra den här boken egentligen är. Varenda gång jag läser om denna bok så känns det verkligen som om att jag återupplever min barndom ännu en gång. Den där gången när jag var nio år och läste denna bok för allra första gången. Det här är en serie och en fandom som jag aldrig kommer att släppa, den har helt enkelt blivit en del av den jag är. Precis som i den illustrerade utgåvan av De vises sten, visar Jim Kay att han verkligen har förstått det Rowling försöker förmedla i sina böcker. Han har valt att måla alla de viktigaste delarna och händelserna som förekommer i denna bok och resultatet är häpnadsväckande. Karaktärerna är verkligen spot on och man känner igen dem med en gång. Den enda jag inte riktigt gillade åsynen av var Dobby, som förvisso skall se ut som en stor ful docka när han gråter, men han ser bara riktigt ful ut, hade hoppats på att han var mer åt det ful-söta hållet som han är i filmerna. Men man kan inte få allt här i livet. De illustrerade utgåvorna är definitivt värda att lägga ner pengar på, för du kommer att få ta del av dina favorithistorier ännu en gång, fast denna gång på ett ännu mer levande sätt. Kan knappt vänta på att den illustrerade utgåvan av Harry Potter och fången av Azkaban släpps.

Mitt betyg
5 av 5 stjärnor naturligtvis. 

2 kommentarer:

  1. Kan tänk mig att Harry Potter-serien håller om och om igen för omläsningar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gud ja!! Helt klart! Har läst hela serien (förutom cursed child då) 20+ gånger. Orkade inte hålla räkningen efter det haha xD Och de illustrerade utgåvorna är ju bara ytterligare en ursäkt till att läsa om serien ;)

      Radera

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...