fredag 28 oktober 2016

Recension av Eleanor & Park

Författare: Rainbow Rowell
Antal sidor: 329
Finns hos: Adlibris / Bokus

Goodreads beskrivning
Två ovanliga människor. En oemotståndlig kärlek.

En oförglömlig berättelse om den första kärleken mot alla odds!

Året är 1986 och Parks tråkiga tillvaro förändras när Eleanor, den nya tjejen, hamnar bredvid honom på skolbussen. Rödhårig, storvuxen och konstigt klädd passar hon inte in. Men de funkar tillsammans. De möts i musiken, i serierna och en längtan bort. 

Även om Eleanor och Park förstår att den första kärleken sällan varar för evigt är de modiga och desperata nog att våga försöka. Mycket kan hända på bara ett skolår. 

Eleanor och Park är en nostalgisk tripp för alla som aldrig har glömt sin första kärlek.


Mina åsikter
Det var nästan så att jag var lite nervös över att börja läsa den här boken då jag har hört väldigt mycket bra saker om den. Men jag hade inte speciellt bra koll på vad den handlade om, så jag var ändå hyfsat neutral när jag började läsa den. Det är skönt att äntligen läsa en bok vars karaktärer inte är perfekta, det vill säga att karaktärerna inte är sådär snygga och populära som de så ofta är i böcker. Men samtidigt vill jag påpeka att sådana karaktärer som inte är perfekta har sin gräns också. Eleanor var väldigt osäker på sig själv och var extremt lättirriterad och hon blev mobbad av sina klasskamrater. Men ibland så blev det bara för mycket av självhatet så jag störde mig en hel massa på henne stundtals. Park, vet jag inte riktigt hur jag ska beskriva... han tänkte inte alltid så positivt om Eleanor och hans skämdes stundtals för henne och sa extremt opassande och sårande kommentarer stundtals. Alltså hade jag svårt för honom också stora delar av boken. Men i slutet när det verkligen gällde så tog de sig samman och det var först då som jag faktiskt började gilla karaktärerna lite mer. Handlingen var intressant och händelserik och vägde upp betyget något.

Mitt betyg
Tack vare räddningen av betyget i slutet så slutade betyget på en svag 4 av 5 stjärnor.

2 kommentarer:

  1. Jag var rätt orolig när jag skulle läsa denna, jag hade i princip bara läst hyllningar av boken, och även om jag inte är lika förtjust i boken som många andra är så var den ändå riktigt bra :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan jag förstå! Jag blir alltid så rädd för att läsa böcker som är så hypade! Kul att höra att du gillade den! :)

      Radera

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...