söndag 30 oktober 2016

Recension av The Last Olympian

Författare: Rick Riordan
Antal sidor: 258
Serie: Percy Jackson and the Olympians, bok 5 av 5
Finns hos: Bokus / Adlibris

Goodreads beskrivning
Halvguden Percy har det som vanligt rätt tufft, och nu har han just fått ta del av en profetia. På hans sextonde födelsedag är det han, Percy Jackson, som ska välja sida. Det är han som ska avgöra vilka som ska stå som slutliga segrare - gudarna eller titanerna. Men är det verkligen honom profetian handlar om och kommer han i så fall att göra rätt val?

Hur ska det gå för Percy och hans vänner? Kronos är farlig, hans armé enorm och de kommer allt närmare. Låt dig uppslukas i det sista, spännande äventyret och ta reda på hur allt slutar.


Min åsikter
Det här var helt klart den bästa boken i serien! Det hände hela tiden någonting och man visste aldrig riktigt vad det var som skulle ske. Man fick återigen återse alla kära gamla karaktärer som man fäst sig så vid, i de tidigare böckerna och de är precis lika kick-ass i den här boken. I den här boken finns det något för alla nämligen: spänning, krig, kärlek, mytologi och så vidare. Samt att det hela inte riktigt slutar som man tänkt sig. Ett riktigt bra avslut på en alldeles underbar serie. Det är nästan så att det är lite sorgligt att serien är slut nu. Får väl helt enkelt ta och läsa fler Rick Riordan böcker. Den här boken samt serien är väldigt lärorik då det är extremt mycket grekisk mytologi som man får ta del av. Det gör det hela kul att läsa och man vill få reda på alla gudars förmågor, uppgifter och hur de alla hör samman. En jättebra serie med andra ord som passar för alla åldrar.

Mitt betyg
Boken får 5 av 5 stjärnor i betyg.

2 kommentarer:

  1. Ja, det är alltid lite dubbelt att läsa klart en serie. Och denna var riktigt bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha ja precis! Tur att Rick Riordan har skrivit så många fler böcker inom samma värld! Det gör det lite lättare att säga adjö till denna serien känner jag :)

      Radera

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...