måndag 2 maj 2016

Game of thrones säsong 1

Bilden är lånad från cdon.com

Skapare: David Denioff, D.B Weiss
Utgivningsår: 2011
Baserad på boken: A Game Of Thrones skriven av George R.R Martin
Skådespelare: Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harrington.
Genre: Äventyr, drama, fantasy
Betyg på IMDb: 9,5

Mina åsikter
Nu har jag visserligen sett säsong 1 tre gånger (måste kolla om i mellanåt för att komma ihåg vad som hände i de tidigare böckerna) men serien är fortfarande lika bra. Med skådespelare med sådan inlevelse och känsla som gör att det hela känns så himla verkligt och känslosamt hela tiden. Det händer hela tiden något som kräver ens fulla uppmärksamhet, vilket innebär att det inte är en tråkig stund i sikte när man kollar på denna säsong. Är lite småsaker som ändrats bara jämfört med böckerna men det är ingenting man tänker på. Definitivt en serie som är värd att kolla på om man gillar fart och fläkt, krig, drama, kärlek och ond bråd död. Det är nästan så att man får kolla bort ibland när de hugger huvudet av folk osv. Jag säger som alltid att det är bäst att läsa böckerna först dock! som vanligt jag vet, men det ger en verkligen en fylligare bakgrundshistoria om varje karaktär, vilket får dig att gilla/avsky karaktärerna på det sätt som de verkligen förtjänar. Man skall dock akta sig väldigt noga från att gilla karaktärer för mycket i den här serien då de har en tendens att gå och dö i denna serie.

2 kommentarer:

  1. En fantastisk filmatisering tycker jag, man sitter ofta helt mållös och närapå chockad av det som händer. Jag håller med dig om allt positivt som du skriver, och kan bara lägga till replikerna som är så sylvassa, särskilt de från Tyrion Lannister, han är helt lysande, man sitter trollbunden. Jag har bara läst ett par böcker i serien, men sett hela serien. Blir faktiskt sugen på att parallellt med senaste säsongen börja om och se alla säsongerna i en följd. Jag tror man ser en hel del som man missade första gången.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja precis :) Älskar också Tyrion Lannister han är så himla rolig mot Joffrey och Cersei. Eftersom att jag alltid skall läsa alla böcker först innan jag ser filmer/serier så har jag tyvärr bara sett fram till och med avsnitt 1 på säsong 4, men jag hoppas att serien fortsätter vara lika bra :P Det är en bra idé! att fräscha upp minnet så att man kan vara med och spekulera i alla teorier om saker och ting :)

      Radera

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...