onsdag 4 maj 2016

Den perfekta kvällen

Sådär nu har de sista böckerna kommit. Det vill säga de böckerna jag hade beställt innan mitt köpförbud. Älskar historiska böcker så därför blev det de två första böckerna om rosornas krig. Som jag ser fram emot att läsa. Samt Ole Dole som jag har hört en massa gott om, lär bli riktigt läbbig att läsa dock. Måste ju naturligtvis ha lite choklad när jag sätter igång och läser ;)

Goodreads beskrivning av Stormfågel

Året är 1437. Efter åratal av förmyndarregering ska den fromme Henry den VI, Lammet kallad, krönas till konung. Hans bräckliga hälsa och vacklande sinne gör honom till en svag kung, och Henrik förlitar sig på sina närmaste män, spionmästaren Derry Brewer och William de la Pole, hertigen av Suffolk, för att styra riket.
Ändå finns det de som tycker att England måste ledas av en stark kung om landet ska överleva. Richard Plantagenet, hertig av York, är en av dem. Då Englands territorier i Frankrike hotas, och det ryktas om uppror på hemmaplan, växer oron för att Henry och hans rådgivare ska låta landet gå förlorat. Då ett hemligt avtal ingås om att Henry ska äkta en ung fransk adelsdam, Margaret av Anjou, blir farhågorna överhängande.
Medan stormmolnen hopar sig över England belägras kung Henry och hans anhängare både inom och utom landets gränser. Vem, eller vad, kan rädda kungariket innan det är för sent?
Stormfågel är den första delen av Conn Igguldens nya serie om Rosornas krig, historien om hur två släkter störtade England i ett blodigt inbördeskrig i trettio år.

Goodreads beskrivning av Solvarg
Året har blivit 1454. Englands kung Henry den VI sitter fortfarande i det närmaste isolerad i palatset i Windsor, tyngd av den sjukdom som hållit honom sängbunden i över ett år. Under tiden slår hans varmt lojala maka och drottning Margaret av Anjou vakt om makens intressen.

Riksföreståndaren Richard, hertig av York, ökar sitt inflytande över landet för varje månad som Henry lyser med sin frånvaro. Tillsammans med de båda earlerna av Salisbury och Warwick går Richard samman i en pakt som med gemensamma krafter försöker krossa stödet till kungen.

Men när Henry oväntat återfår hälsan och återvänder till London kastas maktbalansen återigen om och tumult bryter ut.

Solvarg är den andra delen i Conn Igguldens serie om det mytomspunna och blodiga engelska inbördeskriget Rosornas krig. 


Goodreads beskrivning av Ole Dole
Ett ungt förälskat par vaknar upp ur medvetslöshet, desorienterade och fångna i något som verkar vara en kakelklädd container. Det är mörkt och kallt, och det är omöjligt att ta sig ut. Deras fängelse tycks först vara helt tomt men när de famlar i mörkret finner de två saker: en revolver och en mobiltelefon.
Det ringer i mobilen. En röst talar om att vapnet är laddat med en kula. Den som skjuter den andra kommer att bli fri och få leva. Därefter bryts samtalet.
Det tar två veckor av hunger, skräck, smuts och kyla innan en av dem ger efter.
Någon har satt den här typen av kidnappningar i system; fler par försvinner - arbetskollegor, mor och dotter, två prostituerade kvinnor. Alla ges samma förutsättningar och alla ställs inför samma ultimatum. En får leva. En ska dö.
Kriminalkommissarie Helen Grace och hennes kollegor har aldrig upplevt något liknande. De ser inget samband mellan offren. Helen är skicklig, stark och rättfärdig. Men hon har själv upplevt fruktansvärda saker och måste regelbundet ge utlopp åt sina inre demoner genom att låta sig piskas.
När Helen äntligen tycker sig se ett mönster i utredningen är lösningen långt värre än hon någonsin kunnat ana.

2 kommentarer:

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...