torsdag 12 maj 2016

Recension av Red Queen

Bilden är lånad från Goodreads
Författare: Victoria Aveyard
Antal sidor: 370
Serie: Red Queen, bok 1 av 2
Finns hos: Bokus / Adlibris

Goodreads beskrivning
I sjuttonåriga Mare Barrows värld är samhället inte uppdelat efter klass, religion, ras eller kön - utan efter blod. De Silverblodiga, supermänniskor med häpnadsväckande förmågor, regerar över de vanliga Röda och använder dem som soldater, arbetare och tjänare.

Mare Barrow är en av de Röda. Hon hankar sig fram som ficktjuv i en fattig by, tills en ödets nyck kastar henne inför Silverdomstolen. Framför kungen, prinsarna och adeln visar det sig plötsligt att även hon har en övernaturlig förmåga, trots sitt röda blod. Något som hotar att underminera hela grunden för de Silverblodigas makt. För att hålla saken hemlig trolovar kungen Mare med en av sina söner och tvingar henne att spela rollen som försvunnen Silverprinsessa.
Mare dras allt längre in i de Silverblodigas värld. Hon får det på flera sätt bättre än någonsin, men väljer att riskera allt genom att hjälpa Röda Gardet, ett växande uppror bland de Röda - samtidigt som hjärtat drar henne i en omöjlig riktning.
Ett enda felsteg kan leda till döden. I de Silverblodigas värld spelar alla ett spel, ingen går att lita på, och förräderiet är det enda man kan räkna med.

Mina åsikter
Den här boken är otroligt bra skriven med gripande karaktärer och Mare som är en väldigt stark kvinnlig karaktär med stor personlighet. Ibland framstår hon dock som något naiv, vilket stör mig något. Men jag gillar det faktum att hon är väldigt ironisk i början av boken. Boken är spännande rätt igenom och man försöker hela tiden lista ut vad som komma skall. Slutet ser man inte alls komma, vilket gör att man blir väldigt överraskad, något som alltid är positivt. Men i slutet står du ändå kvar  med en massa frågor som du vill ha svar på, något jag hoppas att bok två skall ta itu med och kasta lite ljus över saker och ting. Vilket naturligtvis leder till att man vill läsa bok två. Det här är en superbra bok med andra ord! helt klart läsvärd.

Mitt betyg
Boken får en stark 4 av 5 stjärnor i betyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...