tisdag 28 juni 2016

Tyck till: Vad har du för krav på böcker du köper?

Den frågan som jag har funderat lite granna på idag är följande: När ni köper era böcker vad är det för attribut som boken skall ha för att du skall köpa den? T.ex. genre, intressant framsida, namnet osv. Personligen så tänker jag i princip i fyra olika steg när jag skall köpa en bok, framförallt när jag befinner mig i en fysisk affär. 1. är att boken måste fånga mitt intresse, med hjälp av en intressant framsida. Har boken inte en intressant framsida så kommer jag inte överhuvudtaget att titta närmare på boken. 2. Titeln får inte vara jättedålig eller för töntig, för då kommer jag inte att gå vidare till steg 3. Som består av att jag läser på bokens baksida för att ta reda på om handlingen intresserar mig eller inte. steg 4. Handlar om att jag har bestämt mig för att boken klarar alla de föregående stegen och att jag därmed är intresserad av att läsa boken. Då är det bara beslutet om huruvida jag skall köpa boken nu eller lägga den på min ofantligt långa "att läsa-lista". Så här långt och komplicerat tänker jag haha, är nog lite kräsen av mig ändå. Men jag har ju ändå ofantligt många böcker som ligger olästa här hemma än så länge så jag hittar ju onekligen många intressanta böcker ändå med min taktik.

Vad behöver en bok för attribut för att locka ditt intresse?

4 kommentarer:

 1. Framsida/titel måste göra mig nyfiken om jag ska plocka upp en bok jag inte hört något om tidigare. Sen läser jag baksidan och låter den bra så köper jag den :). Jag köper aldrig bara på grund av framsidan eller bara på grund av att jag hört mycket bra om den. Jag måste läsa baksidan och se om det låter som det passar mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. nej eller hur! Man kan inte bara gå på andras tankar och åsikter om en bok! man vill liksom bilda sig en egen uppfattning :)

   Radera
 2. Förutom det du nämnt brukar jag bläddra i boken och kolla att det ser läsvänligt ut, inte för evighetslånga stycken utan avbrott och inte för lite av replikväxlingar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det håller jag med dig om! Det är förvisso inte saker som jag aktivt brukar titta efter men är ändå saker som jag anser vara viktigt när man väl börjar läsa en bok :) Tänkte även passa på att säga att jag har ca. 120 sidor kvar att läsa av Porten, så jag hoppas på att kunna lägga ut en recension imorgon eller på fredag :)

   Radera

Tack så mycket för att du tar dig tid att kommentera mitt innehåll! Jag svarar på kommentarer så fort jag kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...